számoljunk

ezek vannak

1989 december (1) adózás (1) áfa-visszaigénylés (1) anyák napja (1) apeh (1) balatonkenese (1) bálint sándor (1) banán (1) boszorkányság (1) búcsúztatás (1) bulvár (1) bűn (1) cora (1) csernobil (1) cseuz lászló (2) csongrád megyei önkormányzat (1) csupati (1) demeter ervin (1) fidesz (1) fitness (1) föld napja (1) fülfájás (1) gárda (1) gyerekek (1) gyógyszer (1) gyógyszertár (1) határátkelő (1) házvezetőnő (1) hirdetés (1) hódmezővásárhely (1) horváth mihály gimnázium (2) húsvét (2) kántor (1) kármán irén (1) katinka (1) kérész (1) kiskunhalas (1) kiskunmajsa (1) kódolatlan internet (1) könyv (1) könyvhét (2) kórházreform (1) környezetvédelem (1) körzeti stúdió (1) közélet (1) közlekedési szabálysértés (1) kumbor tibor (1) lgt (1) locsolkodás (1) locsolóvers (1) madaras józsef (1) majális (1) május elseje (1) malina hedvig (1) megveretés (1) mobiltelefon (1) mobil telefon (1) molnár józsef (1) múlt (1) nagypéntek (1) német szemét (1) nemiség (1) nemi szervek (1) nyári tábor (1) olajügy (1) olvasás (1) opera tér (1) pannon (1) pedagógusok (1) pedagógus nap (1) pest megyei bíróság (1) prosti (1) regős sándor (1) rendőrség (3) révész máriusz (1) röszke (1) rubint réka (1) szabadka (1) szavazás (1) szavazati jog (1) szeged (4) szentes (2) szeptember 11. (1) sziget (1) szin (1) szolgálati lakás (1) születés (1) születésnap (1) szupermarket (1) televízió (2) temesvár (1) tisza (1) tiszavirágzás (1) tv (2) választás (1) vámos miklós (1) vásárlás (1) videó (1) vonalkód (1) wtc (1) zákányszék (1) zsanett (1) zsarolás (1) zsombor (1) Címkefelhő

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

okos könyvjelző

idő van!

blog-link

hozzászólások

  • vomit: eleg friss video arrol, hogy hol a hiba a hivatalos legenda szovedekeben www.youtube.com/watch?v=o... (2009.05.29. 08:44) Elkészült a WTC elleni támadás szimulációja
  • evetke: a túlbuzgó kiskunhalasi rendőrök elleni fegyelmi eljárás indult, s a következőképpen zárult: háro... (2007.10.17. 22:26) Túltoltuk Béláim!
  • mista: hm. körbeszórta a házat hangyaírtóval, na meg a gyertya ... én néha szoktam látni díszes rohába ö... (2007.09.02. 00:44) Boszorkánysággal vádolnak egy zákányszéki anyát
  • pitafuti: Hát ilyen a mi formánk Kisvacak! De azért ne csüggedj! Keresek másik helyet vagy csinálok és folyt... (2007.08.31. 21:52) Európa határán
  • smile: :-)).. öregurat nem látok, CSAK csápolókat :D rendben! eeezt megdumáltuk... viszek egy smile -t és... (2007.08.12. 22:50) Miénk volt a Tér, no meg a Sziget
  • Cecilia: A törénete nagyon megdöbbentett! Ha legközelebb van valami problémája, forduljon hozzám bizalommal... (2007.07.21. 16:54) Kérdezze meg gyógyszerészét?
  • arvisura: Visszatáncolhatnánk a tankot elkötőig, tomket lefogásáig, a Teve utcai székházra engedett sorozati... (2007.06.30. 15:40) Irén mindent beismert!
  • evetke: lopni márpedig nem szabad, még bitet sem, mert jön a "bit"-es autó:D...........no, felmerült benne... (2007.06.18. 22:48) Skandalum-Tolvajt fogtak
  • bársonyka: no végre! már alig vártam ezt az első légyottos történetet... bocsi de én sem voltam "gépközelben"... (2007.06.17. 19:00) Hogyan nevezzelek?
  • gefy: Ha a Tisza vagy a Maros közelében laksz smile, akkor talán még ma vagy holnap lehet, hogy szerencs... (2007.06.12. 10:43) Virágzik a Tisza

térkép

Rendőrség : Rendőrség 4:1

2007.05.22. 21:49 | gefy | 2 komment

Címkék: rendőrség kumbor tibor pest megyei bíróság zsarolás

Amit csak lehetett, mindent leírtak már ez idáig Zsanettről és iszonyatos történetéről öt rendőrrel azon a május 4-i éjszakán.

Mindent, amit tudnak, gondolnak, remélnek, sejtenek vagy éppen szeretnének.
Persze biztosat csak ők hatan tudnak. Csak remélni lehet, hogy egyszer minden kérdésre választ kapunk, talán az idő a sebeket is gyógyítani fogja itt is, ott is, s ennek a rémtörténetnek a lezárása után egyszer még a rendőrségbe vetett hit vagy bizalom - ma ugye már egyik sincs meg - talán helyreáll.
Csábító történet írni róla. Szívesen tenném is, hiszen kérdések tucatja motoszkál bennem, de ma délután egy másik rendőrséggel kapcsolatos hír elnyomta az előzőről beinduló grafomániámat.

 Egy rendőrről, sőt főrendőrről, le merem írni vidéki viszonylatban igazi sztárrendőrről szól a ma délutáni hír:

„Újra kell tárgyalni Kumbor Tibor volt szegedi főnyomozó büntetőügyét, mert a Pest Megyei Bíróság május 22-én hatályon kívül helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság 2005-ben hozott elsőfokú ítéletét és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte.
A főnyomozó 2003. július 9. óta előzetesben volt, mostantól háziőrizetben lesz.”

A Budai Központi Kerületi Bíróság még 2005. októberében 6 év börtönbüntetésre ítélte a volt szegedi rendőr-alezredest. Bűnszövetségben, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettében találták első fokon bűnösnek.
A vád szerint a nyomozó és társai szegedi és környékbeli vállalkozókat zsaroltak meg mások nevében, majd felajánlották, hogy elrendezik az ügyet. Kumbor mindvégig tagadta a vádakat. A balástyai sorozatgyilkosság nyomozását egykor irányító rendőrtisztet és 5 társát mondta bűnösnek 2005-ben a bíróság. Az alezredes azóta is egészen pontosan máig - börtönben volt.

Emlékszem, úgy a kilencvenes évek elején eltűnt lányokról forgattunk filmet.
Akkor az életvédelmi osztály helyettese volt, ő nyomozott a sorozatos eltűnések ügyében.
Igazi nagymenő volt. Kevés sztárt, pláne sztár-nyomozót ismertünk még akkor, de őt már így emlegették Szegeden.
Jó volt vele dolgozni. Higgadt volt, pontosan tudta mit lehet és mit nem.
Akkor még sehol sem volt az igazi „nagy ügy”, a balástyai rém története.
Ott is ő volt a középpontban, kitartó kopó módjára szisztematikusan ment előre és egyszercsak kattant a bilincs Szabó Zoltán kezén.
Később Kumborén is.

Egyiken ezért, másikon azért.
Kumborén talán bosszúból, talán némi szakmai féltékenységből, talán a véletlenek szerencsétlen összjátékából. Talán jogosan.

Az egyik helyi napilap 2003-ban ezt írta:

„A sztárnyomozó egyébként nem folytatott fényűző életmódot. Kollégái is megmosolyogták, amikor reggelente leparkolt 21 éves kis Polskijával a rendőrség előtt. Elfogásának napján is ebből a parkolóból indult a bejárat felé, amikor nyolc kommandós körülvette. A két arab gyanúsítottat is ebben az időben vették őrizetbe a város más pontjain. Egyikük éppen 16 millió forintnyi védelmi pénzt vett volna át.”

Most tehát kezdődik minden elölről. Új bizonyítás, új tárgyalás.
Hogy mit jelent a mai közlemény utolsó mondata, nem tudom:

„A Pest megyei Bíróság kedden hozott döntése indoklásakor a büntetőtanács elnöke hangsúlyozta, hogy a BKKB elsőfokú ítélete felülvizsgálatra alkalmatlan, ezért kell az ügyet újra tárgyalni.”

A Fiam egykor talán híres sportújságíró lesz. Ő valahogy így fejezné be ezt a mai bejegyzést.

Rendőrség : Rendőrség  4:1
Góllövők: Szénatéri helyszínelő, Kisvárdai emberrablók, Autópálya-rendőrség, REBISZ-járőrök és Kumbor alezredes.

Jók: Mi, a többi tízmillió, vagy kicsit kevesebb.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gefy.blog.hu/api/trackback/id/tr1985575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.05.24. 10:31:45

Viszont már annyira legatyásodott a rendőrség hogy volt rendőrökből álló örző-védő kft-kel őriztetik a kapitányságokat.Most lépett ujra a szinre Bodrácska ur is a Reál Véd örző kft-jével potom l6o millió éves zsozsóért ő fogja védeni hajdani kollégáit.Emlékszem mikor ellopták a kocsiját a 9.kerületi rkap.elől,fontos iratokkal és egyebekkel együtt,távozni kényszerült a rendőrségtől,hiába tábornok!Azóta feleségével ruhakereskedő kft-t nyitott,de ugy látszik nem ment a bolt.Most jött el az ő ideje megint:este már Friderikusznál "szakértett" az ATV-n!Hiába a volt haverok mindig megtalálják egymást!Ugye Gergényi is Pintérrel szövetkezett még mielőtt kirugták azAdmiral utazási irodát működtetik.Engem Pintér belügyérsége idején,egy kerületi kapitány meg akart büntetni 4O.OOO Ft-ra a lakcim bejelentés elmulasztásáért.Én Pintért akkor utáltam meg,hiába irtam neki hogy ez jogtalan,kértem a segitségét.Ő akkor annyira magas polcon volt Orbán jóvoltából hogy valamelyik sameszával vissza iratott hogy ő egyéni ügyekkel nem ér rá foglalkozni!Most ő is megtalálta a hozzá illő haverját Gergényit!Szerintem már szakember egyáltalán nincs a "szervnél"!Tannhajzer "elvtárs",mert akkor ugy emlegették az átkosban,azaz Tonhauser László a DEpó biztonsági főnöke Törökbálinton.A sztárrendőr Doszpot a Vagyonkezelő KFT biztonsági főnöke.Nekik nem kell gondolkodni azon hogy alacsony a fizu.Hát ide jutottunk,a kisrendőr nem csoda hogy elfogadja az autópályán a megvesztegetést,valamiből neki is élni kell!Ezen nem hiszem hogy bárki is változtatni tud,Gergényinél is csak a műmájerság és a duma volt nagy,akárcsak a "művészlelkületű" Salgónál!Ő is addig szerepelt Gyárfás tévéjénél mig egyszer csak kinnt találta magát milliós fizetéssel az Europolnál!Hát igy állunk "elvtársak"!

bársonyka 2007.05.25. 22:23:33

Húúú, ez a magyar valóságshow? Ez a modell? Akkor én egyszerű állampolgár kinek is higgyek? Kihez is forduljak? Vagy csak egy megrendezett filmben játszik a kismagyarország? Egy-két kérdés még: én néző kell legyek, a filmben játszó kisemberke, vagy lehetek a rendező, esetleg a színfalak mögül lapot osztogató fosztogató?
süti beállítások módosítása